Oskrba s toplotno energijo, zemeljskim plinom in hladom.

DALJINSKO HLAJENJE V MESTNI OBČINI VELENJE

Hladilna postaja ADH-H01

Ideja o možnosti daljinskega absorpcijskega hlajenja s toploto je v Komunalnem podjetju Velenje bila prisotna že dalj časa. Tako smo leta 2004 izdelali tovrstni razvojni projekt ADH, v letu 2007 in 2008 pa smo izvedli vse potrebne aktivnosti in tudi v praksi uresničili ter izvedli navedeni razvojni projekt. Poglavitni namen te investicije je bila centralizirana proizvodnja in dobava hladilne energije do večjih strnjenih poslovnih objektov. Pomemben cilj investicije je tudi koriščenje vroče vode, v poletnih obdobjih za proizvodnjo hladu z okolju prijaznim postopkom hlajenja z absorpcijsko hladilno tehniko, ki za proizvodnjo hladu na enoto skupnih hladilnih površin v obravnavanih poslovnih objektih izrablja pet krat manj električne energije v primerjavah z lokalnimi elektro kompresorskimi agregati.

Obstoječe omrežje in možnost povečave obsega distribucijskega omrežja

V prvi fazi je bila zgrajena absorpcijska hladilna postaja nazivne hladilne moči 1 MW ter razvod hladne vode NO 150 od hladilne postaje do poslovne zgradbe MO Velenje. V letu 2010 smo priključili še Avtobusno postajališče (DURS), kot drugega uporabnika. V prihodnosti je možna povečava obsega hladilnega omrežja do ostalih večjih poslovnih objektov na strnjenem območju Titovega trga z ožjo okolico.


Ceniki daljinskega hlajenja

Pojdi na cenike

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni