IMG 20220913 210917 resized 20220928 085124868

Nemotena in kakovostna oskrba prebivalcev Šaleške doline s pitno vodo je eden od temeljnih ciljev Komunalnega podjetja Velenje kot izvajalca obveznih in izbirnih gospodarskih javnih služb. Tako so bili zaposleni v Komunalnem podjetju Velenje v mesecu septembru postavljeni pred velik izziv - obnoviti ter hkrati poglobiti dovodne in odvodne cevi tik pod vodohranom R2 Velenje in hkrati zagotavljati nemoteno dobavo pitne vode končnim uporabnikom na območju, ki se običajno oskrbuje iz dotičnega vodooskrbnega objekta.

Vsa dela so se izvajala v torek, 13. septembra 2022. Zaradi izgradnje nove ceste, ki bo hkrati služila tudi kot dovozna pot do vodohrana R2 Velenje, smo morali poglobiti vodovod zelo velikih dimenzij, in sicer dovodno cev AC DN 250, odvodno cev AC DN 200 in izpustno cev AC DN 300, kar je bilo zaradi dostopnosti in konfiguracije terena izredno težko izvedljivo. Še v istem dnevu se je nato izvedla prevezava na novo vgrajenih cevi na obstoječi transportni in primarni vodovod. Ker je bilo v vodohranu R2 Velenje za območje proti naselju Kavče akumulirane vode le za približno 12 ur, je bilo nujno potrebno izvesti zelo kompleksne funkcionalne prevezave sistema. Del uporabnikov, ki živijo v mestu, se je v tem času oskrboval iz drugih dveh vodohranov, in sicer delno iz R1 Velenje, večinoma pa iz vodohrana Hartl.

V sklopu omenjenih del je bilo ključnega pomena ustrezno strokovno sodelovanje med sektorjema vzdrževanje in distribucija pitne vode, saj so bili vsi uporabniki v tem času nemoteno oskrbovani s pitno vodo, kar se kaže tudi v tem, da v času izvajanja del ni bilo nobenih reklamacij.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni