Plinska omarica

Komunalno podjetje Veleje, d. o. o., kot operater distribucijskega sistema zemeljskega plina za geografska območja MO Velenje in občine Šoštanj, poziva vse lastnike zemljišč ter izvajalce gradbenih del, da morajo za vsa gradbena dela v bližini distribucijskega sistema zemeljskega plina v skladu z veljavno zakonodajo pridobiti ustrezna soglasja, dela pa izvajati na predpisan način.

V zadnjem času je namreč prišlo do več primerov poškodovanja distribucijskega sistema zemeljskega plina. V zadnjem, dne 3. 6. 2017, je bila potrebna intervencija pristojnih služb in dežurne službe operaterja (Komunalno podjetje Velenje), saj se je ob izvajanju gradbenih del pretrgal hišni plinovodni priključek. Zaradi tega je prišlo do uhajanja zemeljskega plina v neposredni bližini stanovanjskega objekta, zato je bilo treba zapreti dovod zemeljskega plina na območju pretrganja, prezračiti stanovanjski objekt in opraviti meritve koncentracije plinov.

Vsemu temu bi se lahko izognili, v kolikor bi naročniki del predhodno poskrbeli za ustrezna soglasja in izvedli zakoličbo distribucijskega sistema zemeljskega plina.

V primeru, da poškodba distribucijskega sistema zemeljskega plina vseeno nastane, prosimo, da o tem takoj obvestite dispečerski center Komunalnega podjetja Velenje, d. o. o., PE Energetika (03 89 61 256), v primeru uhajanja zemeljskega plina pa pristojne službe na telefonsko številko 112. 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni