radiator

Zaradi postopnega zniževanja zunanjih temperatur, predvsem v jutranjih urah, se po posameznih objektih že kaže potreba po vklopu ogrevanja. Ker distribucijski sistem toplote na geografskem območju mestne občine Velenje in občine Šoštanj, ki ga upravljanja Komunalno podjetja Velenje, d. o. o., omogoča ogrevanje skozi vse leto, je pričetek ogrevanja tako že mogoč. Izjema so le območja, kjer trenutno še potekajo investicijsko vzdrževalna dela oz. manjši vzdrževalni posegi.

Vse uporabnike toplote, predvsem pa upravnike večstanovanjskih objektov, pozivamo, da se vsa dela na notranjih instalacijah, ter posledično praznjenja in polnjenja sistemov, izvedejo pred samim začetkom potrebe po ogrevanju, tako da se lahko vklop ogrevanja izvede nemoteno in v čim krajšem času.

Upravnikom večstanovanjskih objektov prav tako predlagamo, da za vse objekte, na katerih so bila v zadnjem času izvedena obnovitvena dela (obnova zunanjega ovoja stavbe, obnova stavbnega pohištva, zmanjšanje obračunske ali priključne moč ogrevalnega sistema ipd.) podajo zahtevo za znižanje dovodne temperature ogrevanja. Zahteva se odda preko naročila za izvedbo storitve, navodila in obrazec sta dosegljiva na spletni strani podjetja na povezavi. Za več informacij nas pokličite na številko 03/896-12-66.

Svetujemo tudi, da je smiselno izvesti vklop ogrevanja že nekaj dni pred vnaprej napovedanimi ohladitvami. Regulacijska oprema namreč uravnava delovanje sistema ogrevanja glede na zunanjo temperaturo. Tako se pri toplejših temperaturah delovanje ogrevalnega sistema popolnoma izklopi ali pa deluje z zelo zmanjšano močjo, ob ohladitvi pa se moč ogrevanja samodejno prilagodi povečani potrebi po ogrevanju. V preteklih letih so se namreč pojavile težave ob naročilih za vklop ogrevanja, kjer so največjo težavo predstavljala interventna praznjenja in polnjenja sistemov, zaradi izvedbe del na notranjih instalacijah objektov ravno v času potrebe po začetku ogrevanja. Za pravilno praznjenje ali polnjenje notranjih razvodov ogrevanja v večstanovanjskih objektih je namreč potrebno tudi po nekaj ur dela, odvisno od velikosti posameznega objekta.

Uporabniki v enostanovanjskih objektih za vklop naprav ogrevalnih sistemov v svojem objektu poskrbijo sami, kajti distribucijsko omrežje do objektov je v obratovanju skozi vse leto.

Hkrati vam kot upravljavec distribucijskega sistema toplote predlagamo, da se seznanite z odgovori na najpogosteje zastavljena vprašanja in zmotami v povezavi z delovanjem ogrevalnih naprav. Odgovori na vprašanja so objavljeni na spletni strani podjetja na povezavi Pogosta vprašanja .

Če po vklopu ogrevanja v vašem objektu, le-to ne obratuje, prosimo, kontaktirajte dežurno službo KPV PE Energetika (03/896-12-56), ki 24 ur na dan vse dni v letu skrbi za sprejem in odpravo reklamacij.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni