zima

Z lahkoto lahko trdimo, da je letošnji januar na področju zagotavljanja nemotene oskrbe s toploto predstavljal trd oreh vsem distributerjem toplote po Sloveniji in širše.

Iz podatkov o povprečni zunanji temperaturi, ki jih v podjetju spremljamo za potrebe tehnoloških procesov, je razvidno, da je bila povprečna mesečna temperatura letošnjega januarja najnižja v zadnjih 27 letih in je znašala -2,90 °C.

Najnižja izmerjena povprečna dnevna temperatura je bila 10. januarja, in sicer -7.60 °C , medtem ko je bila najnižja povprečna urna temperatura dne 11. januarja ob 5. uri, in sicer -13.60 °C (podatki Komunalnega podjetja Velenje, d. o. o., lokacija meritve Koroška 3 a, Velenje).

Posledično se je seveda povečala tudi poraba toplotne energije. Tako smo iz proizvodnega vira toplotne energije (Termoelektrarna Šoštanj) prevzeli kar 22 % več toplotne energije kot v januarju ali decembru 2016, ta toplotna energija pa bi zadoščala za celoletno ogrevanje 9.000 povprečnih enodružinskih objektov razreda energetske učinkovitosti C.

Ob tem je potrebno poudariti, da je oskrba s toplotno energijo 5070 odjemnih mest po celotni Šaleški dolini v mesecu januar 2017 potekala brez večjih motenj. 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni