Toplotna postaja

V Komunalnem podjetju Velenje smo že vse od razglasitve epidemije aktivno vključeni v aktivnosti za preprečevanje in zamejitev okužbe v Sloveniji. Tako se je v skladu z ukrepi na državnem in lokalnem nivoju delovni proces izvajanja storitev gospodarskih javnih služb, ki so življenjsko pomembne za vse prebivalce Šaleške doline, močno spremenil. Zavedamo se odgovornosti in ves napor usmerjamo v nemoteno in kvalitetno izvajanje vseh naših dejavnosti.

Na distribucijskem sistemu toplote in zemeljskega plina so tako na terenu izvajajo vsa nujno potrebna dela za zagotavljanje obratovanja vseh sistemov, ne nujna dela pa so trenutno preložena do nadaljnjega. Kljub zmanjšanim vzdrževalnim ekipam na terenu distribucija poteka normalno.

Za nami je temperaturno precej pester mesec marec. Povprečne dnevne temperature zraka so namreč nihale vse od 11 do -1 stopinje Celzija, povprečna mesečna temperatura zraka pa je bila nižja kot v mesecu februarju. Posledično je bila potreba po mesečnem nakupu toplote na pragu TEŠ 5 % višja kot planirana in samo 2,6 % manjša kot v mesecu februarju. Delno lahko te pripišemo relativno hladnemu drugemu delu meseca, predvsem pa večji porabi toplote gospodinjskih odjemalcev, ki so zaradi trenutnih razmer veliko več časa v svojih domovih.

Grafikon: Povprečne mesečne temperature zraka in nakup energentov

Grafikon povprecne mesecne temp.zraka in nakup energentov

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni