20190920 125916 kopija

Danes, 20. 9. 2019, smo v prostorih poslovne enota Energetika v Komunalnem podjetju Velenje sprejeli gosta iz Občine Plevlje, Črna Gora, in sicer podpredsednika občine Mervana Avdovića in svetovalca Direkcije za gradnje in investicije Jasmina Čelebića. Spremljal ju je Darko Lihteneker, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra.

Vodja PE EN Ervin Miklavžina in tehnični vodja PE EN Gregor Cvet sta gostom najprej podala nekaj osnovnih informacij o vročevodnem sistemu, črpališčih in toplotnih postajah. Seznanili smo ju, na kakšen način v podjetju s tehničnimi in ekonomskimi ukrepi dosegamo zanesljivo in varno obratovanje ter učinkovito energetsko oskrbo. Sledil je ogled dispečerskega centra in centralne energetske postaje (CEP), nazivne toplotne moči 70 MW, in črpališč Podkraj-Gorica in Šalek-Selo, nazivne moči 110 MW. Gosta sta spoznala še tehnični vidik obratovanja ter prenos in odjem toplotne energije. Predstavili smo še možnost uporabe vročevodnega omrežja za hlajenje s pomočjo absorpcijskih hladilnih naprav. Odgovorili smo tudi na njuna vprašanja, saj so v občini Plevlje pred nedavnim začeli s projektom toplifikacije mesta. 

20190920 120447 kopija

20190920 125505 kopija

20190920 130611 kopija

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni