13 KPV fotografije FB

Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje, d. o. o., je sprejel odločitev, da se za končne uporabnike s 1. 8. 2017 spremeni variabilni del cene toplotne energije.

Od meseca maja do julija 2017 so Komunalno podjetje Velenje in občine lastnice subvencionirale višjo vhodno ceno nakupa toplotne energije pri dobavitelju za vse končne uporabnike, vendar tega finančnega bremena podjetje, skupaj z občinami lastnicami, sedaj ne more več zdržati.

S 1. 8. 2017 se tako spremeni variabilni del cene toplotne energije za uporabnike gospodinjskega, poslovnega in ostalega odjema, pri čemer bosta Mestna občina Velenje in Občina Šoštanj še vedno delno subvencionirali razliko do višje vhodne cene nakupa toplotne energije, tako da se dvig cene toplote prepolovi. Strošek ogrevanja bo s tem za uporabnike večstanovanjskih objektov višji v povprečju za 10 do 15 %, za uporabnike individualnih hiš pa v povprečju za 15 do 20 %, seveda ob predpostavkah enakih porabljenih količin tekočega leta. Cena toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo znaša 20,75899 €/MWh brez DDV.

Cene toplotne energije za industrijske uporabnike s 1. 8. 2017 ne bodo več subvencionirane, zato je sprememba cene izvedena glede na višjo nakupno ceno toplotne energije pri dobavitelju. Cena toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo znaša 24,47610 €/MWh brez DDV.

Zahvaljujemo se za razumevanje.  

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni