dunaj naslovna

Predstavniki Komunalnega podjetja Velenje so si v torek in sredo (22. - 23. 4. 2024) v okviru evropskega 3Diverse projekta ogledali primer dobre prakse podjetja Wiener Netze GmbH, katerega dejavnost je oskrba z energijo in upravljanje z energetskim omrežjem Dunaja. Družba Wiener Netze GmbH je specializirana za zagotavljanje energetske infrastrukture in storitev, sodeluje pa tudi pri raziskovalnih in razvojnih projektih za razvoj inovativnih rešitev za trajnostno energetsko prihodnost. To obsega vključevanje obnovljivih virov energije ter spodbujanje energetsko učinkovitih tehnologij.

dunaj 1

Fotografija: Predstavitev podjetja Wiener Netze GmbH

V podjetju KLINGER Fluid Control GmbH pa so si ogledali proizvodnjo krogelnih pip, zasunov in loput, ki se vgrajujejo v sisteme daljinskega ogrevanja ter zagotavljajo dolgo življenjsko dobo v najzahtevnejših obratovalnih pogojih.

dunaj 2

Fotografija: Ogled proizvodnje v podjetju KLINGER Fluid Control GmbH

Ker se Komunalno podjetje Velenje v sklopu Preobrazbe daljinskega ogrevanja intenzivno ukvarja z optimizacijo omrežja daljinskega ogrevanja in umeščanja novih OVE virov, sta bila ogleda pomemben segment z vidika dobre prakse realizacije projektov, ki nas čakajo v prihodnjih letih.

Naslovna fotografija: Ogled enega izmed večjih črpališč distribucijskega sistema toplote Dunaj

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni