IMG 9168 

Pitniki v Šaleški dolini so ponovno odprti. Ustrezno so izprani, očiščeni in pripravljeni za točenje pitne vode. Pitniki so priključeni na javni vodovodni sistem Velenje-Šoštanj-Šmartno ob Paki, pitna voda je zdravstveno ustrezna in varna za pitje.

V Šaleški dolini imamo dobro pitno vodo, ki se po kakovosti uvršča v sam evropski vrh. Prebivalce Šaleške doline pozivamo, naj pijejo vodo iz pipe, saj je boljša alternativa od vode v plastenkah ter bolj zdrava izbira od sladkanih in gaziranih pijač. Poleg tega voda iz pipe ne povzroča odpadkov, ne obremenjuje okolja in je povsod dostopna. Komunalni sistemi oskrbe s pitno vodo so namreč pod strožjim nadzorom kot industrija ustekleničene vode.

Vabimo vas, da ob toplih dnevih, po športnih aktivnostih in ob drugih dejavnostih pijete vodo iz pitnikov in tako skrbite za zdrav življenjski slog. Pitniki so enakomerno razporejeni po Šaleški dolini. Tako smo prebivalcem zagotovili enostaven dostop do sveže, varne in brezplačne uporabe  pitne vode. 

Lokacije pitnikov so prikazane na zemljevidu pitnikov, na povezavi https://www.kp-velenje.si/index.php/pitniki/pitniki-velenje.

Prav tako so posodobljeni, pregledani in očiščeni vodometi v križiščih pod skakalnico, pri Arkadi in Starem kinu ter na Titovem trgu pri Onemelih puškah.

Vodomet KPV1

Prosimo vas, da s pitniki in vodometi odgovorno ravnate. Če opazite nepravilnosti, obvestite našo Dežurno službo na telefonsko številko 03-89-89-420 ali modro številko 080 80 34, da bomo poskrbeli za njihovo tehnično brezhibnost.

 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni