Osmošolci1manjša

Danes smo v sklopu projekta Varujmo in ohranimo Šaleško dolino na naši poslovni enoti Energetika gostili še zadnjo skupino osmošolcev Šaleške doline, ki so na tehniškem dnevu izvedeli več o kakovosti in varovanju okolja v Šaleški dolini. Informacije smo nadgradili s preobrazbo sistema daljinskega ogrevanja v Šaleški dolini in temami o pravičnem prehodu. Učenci so si ogledali centralno energetsko postajo in dispečerski center, kjer 24 ur na dan 365 dni v letu poteka nadzor ogrevanja Šaleške doline.

Osmošolci2manjšaž

Pod okriljem MZPM Velenje, v sodelovanju s podjetji Eurofins Erico, Termoelektrarno Šoštanj, Komunalnim podjetjem Velenje in Centrom za pravični prehod so se šolarji seznanili z naslednjimi vsebinami:

  • Celostni pregled nad onesnaževanjem, varovanjem in izboljšavami okolja v Šaleški dolini sistem in pomen daljinskega ogrevanja z informacijami o njegovi preobrazbi,prestrukturiranje gospodarstva zaradi opuščanja rabe premoga (predavanje).
  • Ogled centralne energetske postaje (CEP) v stavbi PE Energetika Komunalnega podjetja Velenje in dispečerski center.
  • Ogled Termoelektrarne Šoštanj.
  • Terensko delo - rekultivacija in sanacija ugreznin, ogled odlaganje pepela in produktov razžveplanja. Vključen je ogled Velenjskega jezera in področja sanacije ugreznine - do poševnega stolpa.
  • Naloga za učence - izdelava izdelka na določeno okoljsko temo (po dogovoru).
  • Sklep projekta - predstavitev izdelkov in razglasitev najboljših.

Z zanimanjem si bomo ogledali tudi izdelke učencev. V program je letos prijavljenih sedem osnovnih šol iz območja Šaleške doline. Skupaj lahko naredimo največ za kakovosti prehod iz premoga na obnovljive vire energije!

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni