13 KPV fotografije FB

Velenje, 29. 3. 2024 – Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje je na petkovi seji sprejel sklep, s katerim so potrdili predlog nove cene variabilnega dela cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za gospodinjske odjemalce. Novi variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za uporabnike gospodinjskega odjema Šaleške doline s 1. 4. 2024 torej znaša 67,41347 €/MWh brez DDV, kar predstavlja 1,15 odstotno znižanje variabilnega dela cene toplote v primerjavi s prej veljavno ceno, ki je znašala 68,19542 €/MWh. Hkrati bosta občini Velenje in Šoštanj še dodatno subvencionirali ceno toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za gospodinjski odjem za mesec april 2024 v višini 5,00 €/MWh. Variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo poslovnega in industrijskega odjema ostaja nespremenjen in znaša 73,05421 €/MWh (brez DDV).

Spomnimo: Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., je že na seji Sveta ustanoviteljev, dne 29. 1. 2024, predstavnike lokalne skupnosti seznanilo z znižanjem nakupne cene toplotne energije s strani Termoelektrarne Šoštanj. Ta je ceno toplotne energije znižala že 1. 1. 2024 in nazadnje 1. 2. 2024. Na podlagi nove povprečne nakupne cene toplote s strani TEŠ, je Svet ustanoviteljev sklenil, da temu primerno uskladi/zniža variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za uporabnike gospodinjskega odjema v Šaleški dolini. V mesecu marcu je Termoelektrarna Šoštanj ponovno nekoliko znižala nakupno ceno toplotne energije, zato so lastnice podjetja temu primerno znižale variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za gospodinjski odjem.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni