Zajetje Ljubija

Vse uporabnike obveščamo, da interventna oskrba s pitno vodo na območju Lepe njive ni več potrebna. Spomnimo, da je hudo neurje avgusta letos močno poškodovalo in na posameznih mestih povsem uničilo cevovod Ljubija.

Sekundarno omrežje in vsi priključni vodi na Ljubijskem vodovodu so izprani, prav tako so očiščene vse mrežice na čistilnih kosih pri vseh uporabnikih, ki imajo odjem surove vode iz vodovoda Ljubija.

Nadomestna oskrba z cisternami za uporabnike Lepe Njive zato ni več potrebna in bo v celoti odstranjena iz prizadetih območij.

Na trasi vodovoda Ljubija je bil cevovod na več mestih odkrit, za sanacijo je bilo potrebno najprej zgraditi ustrezne oporne zidove in nato znivelirati cevovod ter ga podsuti in obsuti, prav tako pa tudi urediti optično povezavo med zajetjem in napravo za pripravo pitne vode Grmov vrh, ki je na več mestih pretrgana.

Medtem tudi že pripravljamo tehnološke rešitve za zaščito cevovoda Ljubija z opornimi zidovi, ki bi dolgoročno zaščitili cevovod.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni