SE Podkraj

Na 226 m2 strehe Pokopališča Podkraj smo namestili sončno elektrarno nazivne izhodne moči 28 kW. Predvidena nazivna moč fotonapetostnih modulov bo je 40,28 kWp. Ocenjena letna proizvodnja bo približno 44.000 kWh, kar pomeni, da bomo v celoti pokrili letno porabo električne energije za ogrevanje stavbe s toplotno črpalko, pa tudi dnevno porabo za obratovanje pokopališča. S postavitvijo sončne elektrarne bomo dosegli energetsko neodvisnost in še naprej sledili smernicam o učinkoviti rabi energije, ki smo si jih zastavili v podjetju.

Dosedanji nivo samooskrbe z električno energijo na področju vodooskrbe in čiščenja je bil v letu 2022 približno 50 %. Na nivoju celotnega podjetja je odstotek samooskrbe 33,43 %. Visok odstotek samooskrbe kaže na to, da zelo dobro izkoriščamo vodni potencial in bioplin, ki je produkt procesa čiščenja odpadnih voda za proizvodnjo električne energije.

SE Podkraj 2

V prihodnosti načrtujemo tudi postavitev šestih sončnih elektrarn in ene male hidroelektrarne s skupno močjo 760 kWp ter 760.000 kWh letne proizvodnje, kar pomeni, da bomo v prihodnosti dosegli kar 84% samooskrbo z električno energijo. Ta delež bomo še naprej pospešeno povečevali.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni