Deratizacija parafinske vabe 

V obdobju od 9. 10. 2023 bo mesec dni potekala redna jesenska deratizacija na območju MO Velenje in občin Šoštanj in Šmartno ob Paki. Deratizacija se bo izvajala na javnem kanalizacijskem omrežju in omrežju sistema daljinskega ogrevanja s pripadajočimi objekti. Deratizacijo bo izvajala Služba za tehnologije in nadzor Komunalnega podjetja Velenje.

V skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih (Ur. l. RS, št. 33/06, 49/20) se bodo postavljale parafinske vabe za zatiranje glodavcev. Vabe so zdravju škodljive, vendar bodo postavljene v jaške in v objekte na način, da občani ne morejo priti v stik z njimi. V objekte v upravljanju Komunalnega podjetja Velenje je prepovedan vstop in dostop do vab. V primeru zaužitja vabe je potrebno poiskati zdravniško pomoč. Protistrup je vitamin K.

Občanom in upravnikom večstanovanjskih objektov priporočamo, da to priložnost izkoristijo tudi za deratizacijo lastnega internega kanalizacijskega omrežja in priključkov iz stanovanjskih hiš, večstanovanjskih objektov in poslovnih prostorov, ki so v zasebni lasti in s tem še dodatno pripomorejo k učinkovitosti deratizacije. Za naročilo deratizacije se je potrebno dogovoriti v lastni režiji s pristojnim Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (03 42 51 200).

Nasveti za uporabnike:

V želji po uspešni deratizaciji pozivamo vse uporabnike kanalizacijskega omrežja, da z ostanki hrane ne obremenjujete kanalizacije, temveč jih odlagate v za to namenjen smetnjak. Opozarjamo tudi, da je v kanalizacijski sistem prepovedano zlivati odpadno jedilno olje. Tega lahko oddate v zbirnem centru Velenje 1 (ob Škalskem jezeru). Delovni čas zbirnega centra je objavljen na spletni strani podjetja PUP Saubermacher d. o. o. na povezavi.  

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni