SEJA MOV OKT 1 manjša

Direktor Komunalnega podjetja Velenje mag. Gašper Škarja je svetnicam in svetnikom Mestne občine Velenje danes predstavil Poročilo o delu podjetja za lansko leto, 2022.

Poudaril je, da imajo občanke in občani MO Velenje kljub zaostrenim razmeram na trgu energentov vseskozi zagotovljen dostop do kakovostne oskrbe s komunalnimi storitvami. Tudi komunalna infrastruktura je na visoki ravni, kar dokazuje stanje ob hudih neurjih, ko večjih izpadov z izjemo vodnega vira Ljubija ni bilo. Cena ogrevanja v drugi polovici letošnje kurilne sezone ostaja na enaki ravni, torej v skladu z zadnjim dvigom s 1. 2. 2023. V celoti so jo na Komunalnem podjetju Velenje uveljavili šele s 1. majem 2023, saj jim je dvig v mesecih februar, marec in april dvig preprečila vladna uredba. Zaradi prenehanja vladnega subvencioniranja davka na dodano vrednost za daljinsko ogrevanje pa bo na jesenskih položnicah obračunan višji, torej 22-odstoten DDV. Medtem so v podjetju na Agencijo za energijo že oddali vlogo za uveljavljanje nadomestila zaradi odloga dviga cene, hkrati tudi nadaljujejo z intenzivno racionalizacijo poslovanja in povečanjem prihodkov iz tržnih dejavnosti.

MO Velenje bo najbolj socialno ogroženim uporabnikom daljinskega ogrevanja še naprej omogočala energijsko toplotni dodatek v višini 30 evrov za mesece oktober, november in december 2023. Vsem, ki so že dobili odobren energijsko toplotni dodatek za čas od 1. 2. do 30. 4. 2023, se pravica dodeli tudi za obdobje od 1. 10. 2023 do 31. 12. 2023. Do porabe predvidenih proračunskih sredstev sprejemajo tudi nove vloge. Vloga za pridobitev toplotnega dodatka bo objavljena na njihovi spletni strani.

Dolgoročno bo nepredvidljivost cen, ki so odvisne od TEŠ, še zlasti pa divjanja cen CO2 kuponov, preprečila Preobrazba sistema daljinskega ogrevanja. Razloge za prehod na OVE vire in pravičen izhod iz premoga si lahko občanke in občani ogledate na aktualni razstavi pri Pošti. Center za pravični prehod še ta mesec načrtuje izid posebne Brošure o tem, kako primerno ravnati z daljinskim ogrevanjem. Le skupaj lahko zagotovimo zeleno prihodnost Šaleške doline!

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni