ogled Ljubija direktor

V nedavnem neurju, ki je zajelo vso Slovenijo in povzročilo precejšnjo škodo, je nastala znatna gmotna škoda tudi na komunalni infrastrukturi v upravljanju Komunalnega podjetja Velenje. Še posebno slabo jo je odnesel cevovod Ljubija, ki je bil v neurju na več mestih popolnoma uničen. Prav tako je na mestu zajetja struga Ljubije v celoti spremenila traso, zato so potrebna obsežna zemeljska dela za ponovno vzpostavitev prvotne struge in čiščenje zajetja. Ker gre za enega pomembnejših delov vodne oskrbe v Šaleški dolini, nam je v tem tednu, kot smo že poročali, pri delu priskočila na pomoč tudi Slovenska vojska s težko gradbeno mehanizacijo.

Danes si je stanje pri sanaciji glavnega vodnega zajetja in vodovoda Ljubija na terenu ogledal direktor Komunalnega podjetja Velenje mag. Gašper Škarja s sodelavci (na fotografiji).

Na trasi vodovoda Ljubija je cevovod na več mestih odkrit, za sanacijo bo potrebno najprej zgraditi ustrezne oporne zidove in nato znivelirati cevovod ter ga podsuti in obsuti, prav tako pa tudi urediti optično povezavo med zajetjem in napravo za pripravo pitne vode Grmov vrh, ki je na več mestih pretrgana. Pripravljamo tudi tehnološke rešitve za zaščito cevovoda Ljubija z opornimi zidovi, ki bi dolgoročno zaščitili cevovod.

Ljubija po neurju

Na fotografiji: zajetje Ljubija po neurju 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni