Mednarodna konferenca

Mestna občina Velenje skupaj s soorganizatorji Občino Šoštanj, družbo ELES, Komunalnim podjetjem Velenje in Zavodom KSSENA organizira 2. mednarodno konferenco Pozdravljena, prihodnost – preobrazba sistemov daljinskega ogrevanja v Evropi.

Pred Šaleško dolino je izjemen izziv, kako preobraziti najstarejši in drugi največji daljinski sistem v Sloveniji, ki je 60 let predstavljal varno, cenovno ugodno ter okoljsko najboljšo rešitev za približno 40 tisoč prebivalk in prebivalcev ter gospodarstvo. Kako sistem posodobiti, ga nadgraditi, financirati in preiti v celoti na obnovljive vire energije v cenovnih, okoljskih in stabilnih okvirih, ki bodo sprejemljivi za prebivalce, bo osrednje vprašanje letošnje konference. Z nami bodo predstavniki Evropske komisije, ministrstev, bank, drugih mest in drugi strokovnjaki. Na konferenci bo predstavljen tudi Akcijski načrt preobrazbe daljinskega sistema v Šaleški dolini, ki ga je pripravilo Komunalno podjetje Velenje.

Konferenca bo potekala v sredo, 21. 9. 2022, od 10. ure dalje v Domu kulture Velenje.

Komu je konferenca namenjena:

  • predstavnikom ministrstev, predstavnikom regij in mest,
  • prebivalkam in prebivalcem Šaleške doline,
  • strokovnjakom.

Vabljeni, da se pridružite konferenci v živo ali prek spletnega prenosa.

Konferenca je mednarodna, prevajanje je zagotovljeno. S seboj imejte slušalke za telefon ali prenosni računalnik, da boste lahko spremljali konferenco v želenem jeziku.

Prijave zbiramo na: Registracija

 

Vabljeni, da se registrirate in si zagotovite mesto na konferenci. Na konferenci se bodo predstavila tudi različna podjetja s svojimi rešitvami. Urejen bo tudi prostor za energetsko pisarno, kjer bodo v času konference na voljo različni strokovnjaki, ki bodo svetovali, kako zmanjšati porabo energije in si povečati energetsko neodvisnost.

Da bomo lahko s konferenco začeli pravočasno, obiskovalce prosimo, da na konferenco pridejo med 9.00 in 9.45. Obiskovalce prosimo, da na prizorišče pridejo peš, s kolesom ali javnim prevozom. Tiste, ki se bodo na dogodek pripeljali z avtomobilom, prosimo, da parkirajo v garažni hiši Mercator in do Doma kulture Velenje pridejo peš.

PDF IKONA Vabilo
PDF IKONA Program

 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni