Vsebine in aktivnosti južne obale 4x3 2021 VISTA

Sporočilo za javnost Mestna občine Velenje

Velenje, 27. julij 2021 – Kot smo že obveščali, so svetnice in svetniki na junijski seji z odlokom potrdili plačljivo parkiranje na območju nove cone Vista na Velenjski plaži. Parkiranje bo plačljivo od ponedeljka, 2. avgusta, do konca septembra. Urejeno bo tudi brezplačno parkiranje za invalide in motoriste (pred rampo). Sredstva, zbrana s pobiranjem parkirnine, bomo namenjali za urejanje in nadgradnjo Velenjske plaže ter nadaljnji razvoj te turistične destinacije, ki skupaj z Visto postaja ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij v Sloveniji.

Parkiranje znotraj cone Vista bo sicer časovno omejeno od 1. maja do 30. septembra za vse dni v tednu med 8. in 22. uro. Parkiranje v trajanju do 60 minut bo brezplačno, vsaka začeta ura parkiranja (do največ 5 ur) bo stala 1 evro. Cena dnevne karte bo 5 evrov. Nakup večdnevne karte ne bo možen.

Velenjčanke in Velenjčane nagovarjamo, da se lahko do Velenjske plaže odpravijo tudi drugače – se sprehodijo, odpravijo z lastnim kolesom, s kolesom Bicy ali uporabijo brezplačni avtobus Lokalc. V teh dneh smo za uporabnike  sistema Bicy vzpostavili tudi novo postajo na Velenjski plaži. Prav tako pa imajo občani Velenja in Šoštanja možnost uporabe brezplačnega avtobusnega prevoza Lokalc. V Velenju smo v juliju in avgustu na rumeni progi ob sobotah in nedeljah čas vožnje Lokalca podaljšali do večera. Zadnji Lokalc se izpred postajališča pri Restavraciji Jezero proti mestu odpelje ob 19.28.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni