20201111 095844 edited

V teh zahtevnih časih, v katerih smo se znašli, se marsikdo med nami sooča s takšno ali drugačno vrsto stiske. Izbruh pandemije virusa SarsCov-2 in ukrepi, ki so bili za zamejitev širjenja okužb sprejeti, so se prav gotovo dotaknili vseh področij naših življenj. Zožili so naše bivalne prostore, spremenili načine naših interakcij. Razgalili pa so tudi prenekatero stisko, nemoč, potrebo.

Poleg staršev, so gotovo tudi učitelji, ki izvajajo učni proces na daljavo, tisti, ki se najpogosteje srečujejo z različnimi problemi in stiskami mladostnikov. Eden od problemov, ki tare marsikatero družino, je gotovo pomanjkanje primerne računalniške opreme za nemoteno izvajanje pouka na daljavo. Problem, o katerem pred letom dni nismo razmišljali, danes pa je postal stvarnost.

Na Komunalno podjetje Velenje so se obrnili iz Šole za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje s prošnjo za donacijo računalniške opreme, s katero bi vsem dijakom omogočili enake možnosti za izobraževanje na daljavo. S pravo mero srčnosti in dobre volje smo v podjetju njihovi prošnji prisluhnili in tako smo danes ravnateljici šole prof. Heleni Zupanc v uporabo predali dva prenosna računalnika in šest zaslonov. Kot je že v prošnji zapisala ravnateljica, »so stisko naših mladostnikov pričeli reševati sami, žal pa je še vedno ostalo 30 dijakov, ki jim računalnikov še niso mogli priskrbeti. Brez pomoči ne bodo uspeli omogočiti vsem dijakom enakih možnosti za izobraževanje na daljavo, zato je vsak računalnik zelo dobrodošel in dragocen.« Če ste v zapisu morda prepoznali možnost, da lahko pomagate tudi sami z donacijo rabljene računalniške opreme, bodo tega na ŠCV zelo veseli.

Na naslovni fotografiji: Vodja skupnih služb KPV Dejan Valenčak je računalnike predal ravnateljici Šole za storitvene dejavnosti prof. Heleni Zupanc

Na spodnji fotografiji: Prostor na MIC-u, kjer usposabljajo podarjeno računalniško opremo za nadaljnjo rabo

20201111 100132 edited