Podelitev Jabolka navdiha 15.7.2020 Jabolko navdiha
Včeraj, 15. julija 2020, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v Vili Podrožnik v Ljubljani podelil priznanje Jabolko navdiha vsem zaposlenimi v slovenskem komunalnem gospodarstvu, ki so v času trajanja epidemije COVID-19 vlagali izjemen trud v nemoteno izvajanje komunalnih storitev z namenom zagotavljanja čim bolj neokrnjenih pogojev za življenje in delo prebivalcev, pa tudi za delovanje vseh drugih ključnih služb in dejavnosti v celotni Sloveniji. Zahvali vsem zaposlenim se pridružujemo tudi predstavniki delodajalskih in sindikalnih organizacij komunalnega gospodarstva.
V času epidemije se je brez dvoma izkazalo, da večina storitev, ki jih izvaja okoli 9.000 zaposlenih v preko 140 občinskih gospodarskih javnih službah, spada med bistvene storitve za delo in življenje vseh državljanov. Nemogoče si je zamisliti, da bi med epidemijo v zavetju svojega doma odprli pipo in iz nje ne bi pritekla čista pitna voda, ki jo potrebujemo, da odžejamo in nahranimo družino, da čistilne naprave ne bi delovale in bi neprečiščena odpadna voda onesnaževala okolje, da bi se pred našimi vrati pričeli kopičiti odpadki, ki bi privabljali glodavce in širili neprijetne vonjave, po ulicah pa ležali potencialno kužni odpadki, ali da se v najtežjih trenutkih slovesa od pokojnih ne bi mogli dostojno posloviti od svojih bližnjih.
Prav vsak zaposleni v komunalni dejavnosti je prispeval k temu, da državljani ne bi občutili posledic številnih ukrepov, ki so jih morala sprejeti komunalna podjetja za zaščito svojih zaposlenih in uporabnikov ob sočasni skrbi za nemoteno izvajanje ključnih storitev, k čemur so bila komunalna podjetja ves čas epidemije brezpogojno zavezana. Zaradi zagotavljanja varnosti so bila primorana začasno opustiti izvajanje nekaterih nenujnih storitev, obenem pa vse moči usmeriti v to, da bi tudi v primeru črnega scenarija širjenja okužbe med svojimi zaposlenimi zagotovili ustrezne kapacitete, da izvajanje storitev ne bi bilo ogroženo. Pri tem se zavedamo, da je bilo delo zaposlenih zaradi tveganja stika z virusom pri ravnanju z odpadki, pri prevzemanju pokojnikov, pri delu na čistilnih napravah in drugih storitvah močno oteženo. To kaže na izjemno predanost in požrtvovalnost delavcev v komunalnem gospodarstvu.
Predsednik Borut Pahor je s podelitvijo priznanja Jabolko navdiha izkazal javno zahvalo in poklon vsem komunalnim delavcem za njihovo prizadevanje, obenem pa se tudi predstavniki delodajalcev in sindikatov iskreno zahvaljujemo vsakemu delavcu posebej, ki je v težkih razmerah poskrbel za to, da je bilo življenje v času epidemije vsaj malenkost bolj znosno in da smo se lahko v času negotovosti in nepredvidljivosti brezpogojno zanesli in se še vedno zanašamo na to, da bodo komunalne storitve opravljene z vso skrbnostjo, strokovnostjo in predanostjo.
Iskrena hvala v imenu:
GZS – Zbornica komunalnega gospodarstva
Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za storitve
Sindikat Komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije
KNSS – Neodvisnost Konfederacija novih sindikatov Slovenije
Tekst: Zbornica komunalnega gospodarstva
 
Podelitev Jabolka navdiha 15.7.2020 Miran Lovrič Borut Pahor
Podelitev Jabolka navdiha 15.7.2020 Skupinska fotografija
Podelitev Jabolka navdiha 15.7.2020 Udeleženci
Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni