13 KPV fotografije FB MALA

V času od petka, 29. julija, do nedelje, 31. julija, je na območjih mestne občine Velenje in občine Šoštanj potekal redni letni remont energetskega sistema daljinskega ogrevanja Šaleške doline.

Namen izvedbe rednega remonta je bil odprava kritičnih točk na energetskem razvodnem omrežju in razdelilnih energetskih objektih, ki bi lahko v novi ogrevalni sezoni 2016/2017 povzročile moteno energetsko oskrbo odjemalcem toplotne energije.

Dela v sklopu rednega letnega remonta so se pričela izvajati že v noči s četrtka na petek s tlačno razbremenitvijo in praznjenjem dveh zapiralnih območij.

Posebnost letošnjega remonta je predstavljalo neprekinjeno obratovanje distribucijskega sistema na področju Velenja, Lokovice in Pesja, na področju Šoštanja je bila prekinjena dobava toplote  36 ur, na področju Topolšice pa 43 ur.

Remont je potekal skladno z načrti. Izvedli smo obsežno zamenjavo 105 metrov predizoliranega cevovoda na distribucijskem sistemu Topolšica, v odcepno vejo magistralnega vročevoda za smer Šoštanj smo vgradili diferenčno količinski regulator, v razdelilnih jaških smo zamenjali oz. vgradili 16 večjih krogelnih pip in 3 AK zasune, na elektroenergetskih napravah v črpališčih 110 MW in 70 MW pa opravili vsa preventivno vzdrževalna dela, ki se lahko izvajajo le v brez napetostnem stanju.

Vsa načrtovana vzdrževalna dela so bila izvedena uspešno in bila kljub izredno zahtevnim delovnim razmeram zaključena celo v krajšem roku od napovedanega.

Na rednem letnem remontu je sodelovalo 27 delavcev Komunalnega podjetja Velenje in zunanji izvajalec (Elektro Celje, d. d.).

 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni