E-RAČUN
Enostavno in udobno plačevanje komunalnih storitev

Kako postanem uporabnik e-računa?

Uporabnikom spletnega bančništva omogočamo enostavno in udobno plačevanje komunalnih storitev s klikom brez vnašanja in prepisovanja podatkov.

S prijavo na e-račun ne boste več prejemali računov v papirni obliki, seveda pa se lahko v primeru potrebe računa v priponki PDF iz spletne banke le-ta še vedno izpiše. Takšen prejeti račun lahko poravnate hitro in udobno z enim klikom – brez prepisovanja številk in referenc. Arhiv spletne banke vam omogoča enostaven pregled nad že poravnanimi računi in stroški.Na prejemanje računa v elektronsko banko se lahko prijavite uporabniki, ki ste komitenti banke s podporo e-računov in ste istočasno uporabnik spletne banke. Prijava je možna elektronsko, preko vaše spletne banke. Za prijavo poleg osebnih podatkov potrebujete še sklicno številko računa, ki ga najdete na levi strani UPN obrazca (referenca prejemnika - slika spodaj).

sklicno številko računa najdete na levi strani UPN obrazca razdelek referenca prejemnika

Kako prejemati račun po elektronski pošti v PDF-obliki?

  1. Izpolnite obrazec Vloga za izdajo e-oblike računa
  1. Podpisan obrazec pošljite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali naslov Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., Koroška cesta 37 b, 3320 Velenje.

E-oblika računa, kot PDF-oblika namesto tiskane oblike na papirju, je možna samo za uporabnike direktnih obremenitev (nekdanjih trajnikov).

E-obliko računa kot PDF-oblika, ki jo boste prejemali na vaš elektronski naslov, lahko shranite v arhiv, jo natisnete ali samo pogledate. E-oblika računa kot PDF-oblika je na pogled enaka računu, ki bi ga prejemnik računa storitev dobil po navadni pošti; za pregledovanje e-oblike računa v PDF-ju je potrebna namestitev programa Adobe Reader.

PDF IKONA Splošni pogoji za poslovanje z e-obliko računa
PDF IKONA Navodilo za izdajo e-oblike računa
PDF IKONA Vloga za izdajo e-oblike računa
PDF IKONA Preklic vloge za izdajo e-oblike računa