Marija Sešel1

  ŽALNA KNJIGA Marija Sešel

Kako prejemati račun po elektronski pošti v PDF-obliki?

Izpolnite elektronski obrazec: 

eFormicon Vloga za izdajo e-oblike računa

PDF IKONA Vloga za preklic izdaje e-oblike računa

E-oblika računa, kot PDF-oblika namesto tiskane oblike na papirju, je možna samo za uporabnike direktnih obremenitev (nekdanjih trajnikov).

E-obliko računa kot PDF-oblika, ki jo boste prejemali na vaš elektronski naslov, lahko shranite v arhiv, jo natisnete ali samo pogledate. E-oblika računa kot PDF-oblika je na pogled enaka računu, ki bi ga prejemnik računa storitev dobil po navadni pošti; za pregledovanje e-oblike računa v PDF-ju je potrebna namestitev programa Adobe Reader.

PDF IKONA Splošni pogoji za poslovanje z e-obliko računa
PDF IKONA Navodilo za izdajo e-oblike računa
PDF IKONA PDF vloga za izdajo e-oblike računa
PDF IKONA PDF preklic vloge za izdajo e-oblike računa

 

 

Kako postanem uporabnik e-računa v spletni banki?

Uporabnikom spletnega bančništva omogočamo enostavno in udobno plačevanje komunalnih storitev s klikom brez vnašanja in prepisovanja podatkov.

S prijavo na e-račun ne boste več prejemali računov v papirni obliki, seveda pa se lahko v primeru potrebe računa v priponki PDF iz spletne banke le-ta še vedno izpiše. Takšen prejeti račun lahko poravnate hitro in udobno z enim klikom – brez prepisovanja številk in referenc. Arhiv spletne banke vam omogoča enostaven pregled nad že poravnanimi računi in stroški. Na prejemanje računa v elektronsko banko se lahko prijavite uporabniki, ki ste komitenti banke s podporo e-računov in ste istočasno uporabnik spletne banke. Prijava je možna elektronsko, preko vaše spletne banke. Za prijavo poleg osebnih podatkov potrebujete še sklicno številko računa, ki ga najdete na levi strani UPN obrazca (referenca prejemnika - slika spodaj).

sklicno številko računa najdete na levi strani UPN obrazca razdelek referenca prejemnika

 

Komunalno podjetje Velenje, d. o. .o. se zavezuje omogočati dostopnost spletne strani  www.kp-velenje.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij ter Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta.

1. Stopnja skladnosti

Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., kot skrbnik spletišča www.kp-velenje.si, želi vsem obiskovalcem in uporabnikom spletišča omogočiti enakovreden dostop do vsebin. Zaradi delne usklajenosti spletišča podjetje nenehno spremlja, prilagaja in sproti izboljšuje posamezne elemente dostopnosti, v skladu z veljavnimi Smernicami za dostopnost spletnih vsebin.

2. Nedostopna vsebina

Kljub navedenemu nekatere objavljene vsebine in spletne aplikacije ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Vsebine, ki niso dostopne vsem obiskovalcem ali uporabnikom:

  1. Določeni dokumenti, ki so izdelani v Adobe PDF ali v Word formatu.
  2. Fotografije, video posnetki in grafični prikazi na spletnih mestih, ki niso opremljeni z opisi oziroma nimajo alternativnega besedila.

3. Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran www.kp-velenje.si. Izjava o dostopnosti je bila, na podlagi metodologije samoocene, pripravljena dne 14. 7. 2021. Izjava je bila nazadnje pregledana dne 14. 7. 2021.

Prenovljeno spletišče je bilo objavljeno meseca junija 2016.

4. Povratne in kontaktne informacije

V primeru težav ali v primeru dodatnih informacij s področja dostopnosti spletne strani, nas kontaktirajte na telefonsko številko 03 8961100 ali pa nam posredujte obvestilo oziroma prošnjo na e-pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Odgovor boste prejeli v roku 8 dni od prejema obvestila oziroma prošnje. V kolikor v navedenem roku ne boste prejeli odgovora,  vas bomo obvestili, kdaj bo odgovor podan in o razlogih za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, je mogoče sprožiti postopek pri izvršilnem organu: Ministrstvo Republike Slovenije za javno upravo, Direktorat za informacijsko družbo in informatiko, Uprava za informacijsko varnost, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni